Nazwa forum

Opis forum

Ogłoszenie

Informujemy, że w okresie letnich wakacji działalność forum jest ograniczona.

#1 2009-04-25 21:08:33

safeltowicz

Nowy użytkownik

Punktów :   

Czy przyprowadzacie dzieci z katarem?

Drodzy Rodzice,

mam pytanie takie jak w tytule : czy przyprowadzacie dzieci do żlobka, które mają katar? Osobiście staram się tego unikać, ale zastanawiam się jak jest z tym problemem u innych Rodziców? Kilka razy, jak obierałam syna ze złobka widziałam, ze inni Rodzice odbierają swoje dzieci, które już na pierwszy "rzut oka"nie wydają się zdrowe (ostry kaszel, katar).

Oczywiście pomijam już fakt, ze okres wiosenny nie jest najmilszą porą roku dla dzieci alergicznych (wszystko "pyli")i takie dziecko notorycznie może mieć katar (dobrze, ze nie jest to katar/infekcja zaraźliwa).

Pozdrawiam serdecznie

Ania mama Olka

#2 2009-05-14 07:30:39

annas

Nowy użytkownik

Punktów :   

Re: Czy przyprowadzacie dzieci z katarem?

witam,

również unikam przyprowadzania Karolka z katarem i kaszlem, a nigdy gdy widzę, że szykuje się choroba. Wcześniej też mnie to zastanawiało, jak widziałam i słyszałam dzieci z katarem i kaszlem, bo sama wcześniej nigdy z takimi objawami synka do żłobka nie przyprowadzałam. Był w domu dopóki zupełnie nie wyzdrowiał, a potem 3 dni w żłobku i znów to samo... Teraz jest już lepiej, zresztą byłam na to przygotowana, bo powszechnie wiadomo, że 1 rok w żłobku czy przedszkolu to choroby - oprócz nieodpowiedzialnego zostawiania chorych dzieci po wysoką temperaturę w naszym żłobku.
Teraz katar (byleby nie był - za przeproszeniem - "zielony") i kaszel mnie już tak nie rażą, ze względu na to, że może to być pochorobowy objaw, sama ostatnio na kontroli u p. dr otrzymałam zaświadczenie, że Karolek jest już zdrowy, choć kaszel będzie się jeszcze przez jakiś czas wyciszał.
Niedopuszczalne jednak są takie sytuacje, kiedy przyprowadzane są dzieci po prostu chore! Nie dość, że to nie w porządku wobec innych dzieci to nieludzkie wobec samego dziecka, w życiu nie oddałabym syna z temperaturą. Wiem, że są różne, trudne sytuacje, ale można, jak się chce, znaleźć jakieś rozwiązanie. Sama nieraz tak miałam.
Pozdrawiam,
Anna

annas - mama Karolka

Tutaj możesz wpisać treść, która ma sie ukazać w stopce forum.

Stopka forum

RSS